Носител на наградата LUX на публиката за 2024 г

The Teachers' Lounge

Илкер Чатак

На 16 април в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел беше обявен носителят на наградата LUX на публиката за 2024 г. Поздравления на спечелилия филм „The Teachers' Lounge“! Неговият режисьор е Илкер Чатак. 

 

Прочетете повече

 

 
Покажи, че обичаш европейското кино

 

 

В контекста на наградата

lux audience award logo

Наградата LUX на публиката се връчва всяка година от Европейския парламент и European Film Academy в партньорство с Европейската комисия и Europa Cinemas. Наградата зачита постиженията на европейското кино и цели да повиши осведомеността по социални, политически и културни въпроси в Европа.

Прожекции LUX

Благодарение на наградата LUX на публиката и петте номинирани филма ще бъдат субтитрирани на 24-те официални езика на ЕС и ще бъдат прожектирани във всички държави членки. Не пропускайте възможността да гледате филмите. Оценете ги на този уебсайт и спечелете една от нашите фантастични награди.

Вижте повече

27 пъти кино

Насърчаването на споделените европейски ценности и културното многообразие сред младите хора винаги е било приоритет на Европейския парламент.

Вижте повече

Партньори

logo together

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ ОБЩНОСТТА!

„Заедно за ЕС“ е общност от хора, които вярват в демокрацията и искат да ѝ дадат истински смисъл с активното си участие на следващите европейски избори. Общността свързва хора от цяла Европа и им дава възможност да се срещат, да споделят знания и да придобиват нови умения, като същевременно насърчават другите да гласуват през 2024 г. Регистрирайте се тук, за да участвате — колкото повече хора гласуват, толкова по-силна става нашата демокрация!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ

Пишете ни на: luxaward@ep.europa.eu